Vermogen opbouwen om te beleggen

Je wilt beleggen maar hebt daar op het moment nog geen geld voor? Iedereen is in staat om een vermogen op te bouwen. In deze blog zal ik uitleggen hoe je een vermogen kunt opbouwen met een klein bedrag.

Het is heel eenvoudig om een vermogen op te bouwen, het enige dat je nodig hebt is discipline een spaarpot en een rekening waarmee aandelen gekocht kunnen worden. Niet iedere belegger heeft een vermogen waarmee ze meteen honderden aandelen van een bepaald bedrijf mee kunnen inslaan, voor de groep beleggers met een minder dikke portemonnee zijn er beleggingsfondsen.
Deze beleggingsfondsen kun je ook via een broker aanschaffen dan kun je toch beleggen in een heel scala aandelen met minder geld. Het enige minpunt is dat je niet zelf kunt bepalen hoe de samenstelling van het totaal belegde pakket eruit komt te zien dit wordt namelijk beheert door de beheerder van het beleggingsfonds.

Iedere dag een klein bedrag
Een vermogen kan gemakkelijk opgebouwd worden door iedere dag een klein bedrag opzij te leggen.
Vervolgens na 1 jaar heeft u een aardig bedrag opgebouwd om te starten met beleggen. Stel je legt per maand 30 euro opzij (slechts één 1 euro per dag) dan heb je na 1 jaar € 360 te besteden.
Wanneer dit bedrag belegd wordt en je haalt een rendement van 5% heb je na twee jaar €738 om te besteden. (€ 360 x 1.05) + €360 (gespaarde geld in 1 jaar). Na 5 jaar is het bedrag uitgegroeid tot €2088.
Dit kun je bereiken door slechts 1 euro per dag opzij te leggen een bedrag dat iedereen kan opbrengen.
Verhoog je dit bedrag dan wordt het resultaat alleen maar hoger, op deze manier is dus met weinig geld een aardig vermogen op te bouwen.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten