Verhoog waarde woning door verbouwing

Wist u dat in veel gevallen een verbouwing de waarde van uw woning sterk kan laten toenemen? Uiteraard vergt het eerst een investering om uw huis te verbouwen, maar in veel gevallen bedraagt de waardevermeerdering van uw woning 50% tot zélfs 100% van de verbouwkosten. Zo kunt u een verbouwing aan uw huis zien als een investering, in het geval u de woning verkoopt. Welke verbouwingen waarde toevoegen aan uw woning, dat gaan we in dit artikel toelichten.

Duurzame verbouwingen

Overweegt u om uw huis energiezuiniger te maken? Dan is dat een verstandige investering. Naast het feit dat u zelf zult profiteren van lagere maandlasten, zal de investering in zaken die de woning energiezuiniger maken bijdragen aan een betere verkoopwaarde van de woning. De investeringen die u kunt overwegen om uw woning energiezuiniger te maken zijn;
  • Zonnepanelen
  • (Spouwmuur) isolatie
  • Nieuwe CV-installatie
  • Zonneboiler
  • Dubbel glas
  • Warmtepomp
Besluit u om te investeren in één van deze duurzame oplossingen te investeren, dan zal het energielabel van uw woning verbeteren. Dit kan zeker in de toekomst bijdragen aan een betere verkoopwaarde van de woning, gezien energielabels een steeds belangrijkere rol gaan spelen. Bijkomend voordeel is dat u op een verantwoordelijke manier bezig met het milieu.

Ruimte creërende verbouwingen

Wilt u de waarde van uw woning verhogen met een verbouwing? Dan is het zeker aan te raden om een verbouwing uit te voeren die ervoor zorgt dat er meer ruimte ontstaat. Zeker op locaties waar de grond duur is, is het interessant om bijvoorbeeld een uitbouw, serre of een zolder met vaste trap te realiseren. Hierdoor zal uw eigen woongenot toenemen, maar doordat er extra vierkante meters aan woonoppervlak worden gerealiseerd zal dit uiteindelijk ook aanzienlijk bijdragen aan een hogere verkoopprijs.

Onderhoudswerkzaamheden

Een laatste manier om de waarde van uw woning te verhogen is door onderhoud uit te (laten) voeren. Zorg ervoor dat uw huis er altijd netjes uitziet. Dat likje verf over de kozijnen en andere houten onderdelen zorgt ervoor dat uw woning goed wordt gepresenteerd. Zeker bij verkoop van de woning is het belangrijk om de achterstallige onderhoudswerkzaamheden weg te werken. Dit kan een paar duizend euro extra opleveren bij de verkoop, terwijl de kosten doorgaans enkele honderden euro's bedragen.  

1 opmerking:

  1. Een goede verbouwing is de investingerskosten dubbeldwars waard. Zoek een gedegen bouwbedrijf op en laat hen het pand zodanig aanpassen datde waardevermeerdering zich in de huidige markt meteen laat gelden.

    BeantwoordenVerwijderen