Geld verdienen met tonnen

Anders dan de titel van dit artikel doet vermoeden is hier geen sprake van een ton aan waarde, maar letterlijk een (regen)ton. De regenton is een relatief goedkope en duurzame manier om uw tuin te onderhouden. Geld dat u normaal gesproken kwijt bent aan het schoonmaken van bijvoorbeeld tegels, het water geven van planten of bijvoorbeeld het wassen van uw auto dat kunt u nu besparen door regenwater te gebruiken. Dus feitelijk is er geld te verdienen met regenwater. Natuurlijk is hiervoor wel een kleine investering nodig, het regenwater dient namelijk opgevangen te worden, waarnaar u het regenwater voor een nuttig doel kunt gebruiken.

Bespaar geld met regenwater

Het klinkt misschien wat vreemd maar wist u dat het geld letterlijk uit de lucht komt vallen? Regenwater is prima te gebruiken om bijvoorbeeld uw planten water te geven, het pad in de tuin te schrobben of uw auto af te spoelen. Normaal gesproken gebruikt u hiervoor kraanwater, waarvoor u moet betalen. Per jaar gebruikt een huishouden circa 250 kuub aan water. Tijdens droge perioden wordt er onnodig veel water gebruikt om de tuin te sproeien. Een gemiddelde sproeier verbruikt circa 500 liter water per uur. Nu zult u niet direct een uur aan het sproeien zijn, maar iedere keer een kwartier is al een stuk realistischer. Tijdens een droge periode is het noodzakelijk om 3 tot 4 keer per dag te sproeien, hierbij verbruikt u dus dagelijks 500 liter water om uw tuin te sproeien. 1 kuub (1000 liter) kost gemiddeld 2 euro. Het dagelijks sproeien van uw tuin kost dus ongeveer 1 euro, echter sproeien sommige mensen nog langer of vaker dus dan loopt de besparing enkel maar op. Met een regenton kunt u dit bedrag besparen. Uiteraard dient u hiervoor wel eerst een regenton te hebben.
De prijs van een regenton is afhankelijk van de grootte en het materiaal waarvan het gemaakt is.
Zo zijn er al regentonnen voor 50 euro te koop, dan heeft u een regenton van 210 liter. Er zijn ook regentonnen te verkrijgen van 1.000 liter die circa 100 euro kosten. Na 50 tot 100 dagen bespaart u al op uw factuur van de watermaatschappij.

Bijkomende voordelen regenton

Naast het financiële voordeel heeft een regenton ook andere voordelen, u belast bijvoorbeeld minder het milieu. Het opgevangen regenwater dat u gebruikt voor het besproeien van de tuin, het wassen van de auto of het schrobben van het pad wordt voor iets nuttigs gebruikt, hierdoor worden de waterzuiveringen tijdelijk ontzien. Een derde voordeel is dat de bodem wordt ontzien. Wanneer er in een korte tijd veel neerslag valt, dan kan de grond het water niet meer opnemen. Met andere woorden de grond raakt verzadigd, waardoor het grondwaterpeil zal stijgen. Dankzij een regenton zorgt u ervoor dat de bodem ontzien wordt. Hoe meer regentonnen of waterputten er in Nederland zijn hoe beter het uiteindelijk is voor het milieu.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten