Wat zijn binaire opties

Binaire opties zijn een risicovol beleggingsproduct met een lage financiële instapdrempel. Daarnaast heeft u relatief weinig kennis voor nodig om te kunnen beleggen in binaire opties. Het is eigenlijk meer gokken dan beleggen. De belegger voorspelt wat de koers na een bepaalde periode gaat doen. Wanneer de belegger het goed heeft, ontvangt hij een vastgesteld bedrag. Zit de belegger ernaast dan is deze de inleg kwijt. De looptijd van binaire opties zijn doorgaans erg kort. Zo kunt u de koersen soms per kwartier voorspellen.

Een eenvoudig voorbeeld hoe binaire opties werken

De AEX staat op 450 punten en een belegger voorspelt dat deze koers na een kwartier is gestegen. Hij sluit de binaire optie voor 1000 euro tegen een vooraf vastgesteld rendement van 90 procent. Als de AEX-index na het kwartier hoger is geëindigd dan 450 punten, dan ontvangt de belegger zijn ingelegde waarde plus het rendement. In dit geval dus 1900 euro. Eindigt de AEX-index na een kwartier onder de 450 punten, dan is de belegger zijn inleg kwijt. Met binaire opties valt dus erg snel veel geld te verliezen. Of wanneer u een aantal keren goed gokt veel geld te verdienen.

Handelen in binaire opties kan bij speciale online brokers. Een populaire Nederlandstalige broker in binaire opties is BUX. Daar kunt u ook beleggen met mobiele app én met nep geld, zodat u kunt zien hoe binaire opties werken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten