Bespaar op uw hypotheek met NHG

Wie op dit moment een hypotheek afsluit krijgt zeker te maken met de NHG ofwel de Nationale Hypotheek Garantie. Met de Nationale Hypotheek Garantie bent u zeker dat u een goed betaalbare en verantwoorde hypotheek afsluit. Een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie past goed bij uw (huidige) inkomen, een hypotheek met NHG voldoet namelijk aan de richtlijnen die het NIBUD stelt, zo zal er met met een NHG hypotheek altijd voldoende bestedingsruimte zijn om andere (maandelijkse) vaste kosten te kunnen betalen of om boodschappen te kunnen doen. Hypotheken tot een maximaal bedrag van 245.000 euro komen in aanmerking voor NHG, daarboven kunt u geen gebruik maken van deze regeling. Tot slot rekent de NHG nog 6% voor bijvoorbeeld verbouwingen, ook wanneer u niet van plan bent om te verbouwen rekent het NHG toch deze marge. U kunt dus feitelijk 231.132 euro aan NHG-hypotheek afsluiten.

De kosten van een NHG (Nationale Hypotheek Garantie)

Wanneer u bij uw hypotheek adviseur komt om een hypotheek af te sluiten, zal deze vrijwel altijd een NHG hypotheek voorstellen. De NHG kan als vangnet dienen wanneer u de kosten van de hypotheek niet meer kunt opbrengen. Er zitten echter wel kosten verbonden aan de NHG. De kosten van een hypotheek met NHG bedragen 1% van het hypotheekbedrag, echter zijn de kosten voor NHG belastingaftrekbaar, daarnaast zal u korting krijgen bij uw hypotheekverstrekker wanneer u een NHG hypotheek afsluit. Hierdoor slaat u eigenlijk 2 vliegen in één klap, u verkrijgt de NHG met korting gezien het bedrag aftrekbaar is via de belastingdienst. Daarnaast krijgt u korting bij de hypotheekverstrekker en dat voordeel zult u  in de toekomst blijven merken in de maandelijkse hypotheeklasten.

Korting met de Nationale Hypotheek Garantie

Wanneer u bijvoorbeeld normaal gesproken 2% rente over uw hypotheek moet betalen, kunt u met een NHG hypotheek bijvoorbeeld 0,5% korting krijgen, dan betaalt u 'slechts' 1,5% hypotheekrente. Dit lijkt weinig, maar wanneer u een hypotheek van bijvoorbeeld 180.000 euro afsluit, dan loopt dit voordeel van 0,5% op tot 900 euro per jaar. Een voordeel van 75 euro per maand, zonder dat u hier eigenlijk iets voor hoeft te doen. Wanneer je uitrekent dat een hypotheek binnen 30 jaar terug betaald moet worden, dan is het voordeel aanzienlijk. Een hypotheek met een Nationale Hypotheek Garantie betaalt zichzelf dus ruimschoots terug, echter moet u aan het begin circa 1

Geen opmerkingen:

Een reactie posten